Hakkeriryhmä väittää varastaneen yli 1 teratavun tiedot Disneyn tietokannoista

Highlights: Disney kärsii potentiaalisesta tietovuodosta hakkeriryhmä “Nullbulge” väittää varastaneensa konsepti taiteen ja henkilökohtaiset tiedot. Vaikka vastaavaa on tapahtunut aiemmin peliteollisuudessa, Disneyn vastaus ja mahdolliset oikeustoimet hakkeriryhmää vastaan ovat vielä epävarmoja.

Hakkeriryhmä väittää varastaneen yli 1 teratavun tiedot Disneyn tietokannoista
Hakkeriryhmä väittää varastaneen yli 1 teratavun tiedot Disneyn tietokannoista

**Raportit osoittavat, että Disney on kokenut tietomurron. Disney hallitsee tällä hetkellä sisällöntuotannon maailmaa, tulevan Deadpool-elokuvan ja lukuisien muiden Disney-omaisuuksien ollessa joko kehityksessä tai jo julkaistuina. Marvel-fanit odottavat innolla Marvel 1943: Rise of Hydra -elokuvaa, joka herätti huomiota uudella trailerilla, jossa esiteltiin Unreal Engine 5:n kyvykkyyksiä.

Disney on myös laajentanut kumppanuuksiaan ilmoittaen yhteistyöstä Epic Gamesin kanssa metaversumissa, joka on yhteydessä Fortniteen. Ambitioidensa vuoksi on elintärkeää, että yritykset kuten Disney asettavat tietoturvan etusijalle. Viimeaikaiset tapaukset, kuten Insomniac Gamesin vuoden 2023 tietovuoto, korostavat kiinnostusta päästä käsiksi suuryritysten luottamuksellisiin tietoihin, vaikka se tapahtuisi varastamalla.

Raporttien mukaan hakkeriryhmä nimeltä “Nullbulge” on väittänyt varastaneensa yli yhden teratavun verran tietoja Disneyn tietojärjestelmistä. Varastettujen tietojen sisältö on epäselvä, eikä ole riittävästi tietoa vahvistamaan näitä väitteitä. Väitetysti Nullbulge pääsi käsiksi Disneyn Slack-palvelimeen ja hankki tietoja yhtiön tulevista projekteista, mukaan lukien konseptitaiteesta Disneyn peleihin. Raportit viittaavat myös siihen, että työntekijöiden kirjautumistiedot ja henkilökohtaiset tiedot olivat uhattuina.

Disneyn tietomurto muistuttaa Insomniacia ja Rockstar Gamesia

Tällä hetkellä Disney ei ole antanut virallista lausuntoa asiasta, mikä herättää epäilyksiä tilanteen totuudenmukaisuudesta. Jos hakkerit ovat todella onnistuneet murtautumaan Disneyn herkkien tietojen kimppuun, voitaisiin odottaa vastaavanlaista reaktiota kuin Rockstar Gamesin tapauksessa. Yritysten Slack-kanavien murtaminen vaikuttaa olevan toistuva menetelmä viimeaikaisissa suurten yritysten hakkeroinneissa. Rockstarin tapauksessa todisteet vahvistivat lopulta tietomurron.Rockstarin tietomurron arvioidut kustannukset olivat noin 5 miljoonaa dollaria, ja se sisälsi yli 90 videota odotetusta Grand Theft Auto 6:sta, yhteensä noin tunnin verran sisältöä. Jos Nullbulge onnistui saamaan haltuunsa teratavun verran dataa, tämän tietomurron laajuus voisi olla valtava. Kuten Take-Two Interactive, myös Disney tunnetaan aggressiivisesta oikeudellisesta lähestymistavastaan, mikä todennäköisesti toimii pelotteena potentiaalisille hakkerointiyrityksille. Jos tietomurto varmistuu ja syylliset saadaan kiinni, Disney todennäköisesti ryhtyy oikeustoimiin esimerkin näyttämiseksi.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment