Brittney Griner on haltioissaan amerikkalaisten kotiinpaluusta vankien vaihdon jälkeen

VILLENEUVE-D’ASCQ, Ranska (AP) — Brittney Griner tuntee hyvin vanginvaihtoon liittyvät voimakkaat tunteet. Torstai-iltana hän ilmaisi valtavaa iloaan kuullessaan, että amerikkalaiset ovat palaamassa kotiin Venäjältä.”

Brittney Griner sopeutuu elämään Yhdysvalloissa palattuaan vankeudesta Venäjällä. Hän tukee muita pidätettyjä amerikkalaisia ja jakaa kokemuksiaan, kuten ensimmäinen junamatka vapaana ihmisenä, johon liittyi ahdistusta ja toivoa.

Se on uskomaton päivä. Se on uskomaton päivä. Se on uskomaton päivä,” Griner sanoi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain naisten joukkue voitti Belgian 87-74 varmistaen paikkansa Pariisin kisojen puolivälierissä. ”

Keskustelemme siitä myöhemmin enemmän. Mutta juuri nyt olen erittäin iloinen perheiden puolesta. Joka kerta kun amerikkalaiset palaavat kotiin, se on voitto. Se on voitto.”

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti koki oman laajalti julkisuutta saaneen vanginvaihtonsa Venäjän kanssa vuonna 2022, kun hänet tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen huumeiden hallussapidosta ja salakuljetuksesta.

Griner oli haltioissaan kuullessaan, että Wall Street Journalin toimittaja Evan Gershkovich ja Paul Whelan, Michiganista kotoisin oleva yritysturvallisuusjohtaja, jotka molemmat olivat syytettyinä vakoilusta, jonka Yhdysvaltain hallitus katsoi perusteettomiksi, olivat palaamassa kotiin.

Griner ei paljastanut, miten hän sai tietää vanginvaihdosta, mutta hän myönsi olleensa “todella tunteellinen” kuullessaan uutisen.”

Olen varma, että se tulee olemaan vielä tunteikkaampaa myöhemmin,” Griner sanoi. “Kyllä. Olen vain onnellinen. Tämä on iso voitto. Valtava voitto.”

Griner palasi Yhdysvaltoihin joulukuussa 2022. Nyt, 19 kuukautta myöhemmin, hän pelaa maajoukkueessa, joka on voittanut 57. peräkkäisen ottelunsa olympialaisissa. Griner teki seitsemän pistettä auttaessaan amerikkalaisia jatkamaan kahdeksannen peräkkäisen olympiakultamitalin tavoittelua.

Palattuaan Amerikkaan Griner on ollut aktiivisesti mukana auttamassa muita ulkomailla pidätettyjä amerikkalaisia. Hän on tehnyt yhteistyötä Bring Our Families Home -kampanjan kanssa, jonka perheet perustivat vuonna 2022 auttamaan amerikkalaisia panttivankeja ja perusteettomasti pidätettyjä.

Hän on myös keskustellut kahdesti presidentti Joe Bidenin kanssa, muun muassa kerran huhtikuussa, pitääkseen pidätettyjen asian “kaikkien mielissä.”

Griner on myös sopeutunut takaisin elämään Yhdysvalloissa, prosessi, joka on vielä kesken.”

Grinerin sopeutumismatka ja resilienssi

Tiedän, että heillä on uskomaton tiimi, joka tukee heitä ja heidän perheitään kaikilla tarvittavilla tavoilla,” Griner sanoi viitaten Gershkovichille ja Whelanille saataviin resursseihin. ”Olen kiitollinen, että kävin läpi sen ohjelman, joka auttoi minua sopeutumaan takaisin arkeen.”

Nämä olympialaiset ovat hänen ensimmäinen ulkomaanmatkansa Venäjän koettelemuksen jälkeen. Junamatkalla Lontoosta Yhdysvaltain joukkueensa kanssa Griner tunsi ahdistusta istuutuessaan paikalleen. Se oli hänen ensimmäinen junamatkansa sen jälkeen, kun hän oli matkalla venäläiseen vankilaan.”

Junaan kävellessäni tunsin oloni hyväksi,” Griner kertoi Associated Pressille. ”Mutta kun istuin alas ja katsoin ikkunasta ulos, ajattelin, ‘Viimeksi kun olin junassa, olin matkalla vankilaan.’ Ahdistukseni nousi. Sitten muistutin itseäni, että olen turvassa, ei ole kaltereita, ja olen matkalla voittamaan kultaa.”

Griner löysi lohtua Netflixistä rauhoittaakseen mieltään yksinkertaisella matkalla Yhdysvaltain joukkuetovereidensa kanssa Pariisin olympialaisiin.”

Kaikki oli hyvin,” hän sanoi.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment