Salmonella saastuminen munissa: Hävitä heti!

Kananmuna-alan yritys Kieku ilmoittaa, että sen tuottajan munintakanalassa on havaittu salmonellaa. Tarkista lista kananmunista, jotka saattavat sisältää salmonellaa.

Salmonella saastuminen munissa: Hävitä heti!

Yhdessä Kieku Oy:n tuottajan munintakanalassa on löydetty salmonellabakteereja omavalvontanäytteen perusteella. Yritys ilmoittaa asiasta verkkosivuillaan.

“Mahdollisen salmonellabakteerin vuoksi yhtiö suosittelee hävittämään tai palauttamaan kauppaan kananmunat, joiden kuoressa on kanalatunnus 2FI220479.

Kananmunat voi hävittää talousjätteenä.

Kieku julkaisee tiedotteessaan yhteensä 13 eri kananmunapakkausta, joiden munat ovat peräisin epäillyltä salmonellakanalalta. IS listaa nämä kananmunapakkaukset ja niiden tunnistetiedot artikkelissaan.

“Salmonella on yleisesti luonnossa esiintyvä bakteeri, ja Suomessa Siipikarjaliiton mukaan tunnetaan yli 2 500 sen eri tyyppiä.

Ihmiselle salmonella voi aiheuttaa vakavan suolistotulehduksen. Suomessa kananmunatuottajat suorittavat säännöllisesti omavalvontaa salmonellabakteerin varalta kanaloissa.”

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment