Telegramin toimitusjohtajan pidätys liittyy huumeiden salakuljetukseen ja lapsipornoon liittyviin syytöksiin.

Pavel Durov, viestisovellus Telegramin perustaja ja toimitusjohtaja, pidätettiin viikonloppuna Pariisissa syytösten vuoksi, että hänen alustansa käytetään laittomaan toimintaan, kuten huumekauppaan ja lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan kuvien levittämiseen.

Telegram CEO news

Telegramin toimitusjohtajan Pavel Durovin kerrotaan pidätetyn Ranskassa lauantaina 24. elokuuta syytöksistä, jotka liittyvät rikolliseen toimintaan alustalla sekä yhteistyön puutteeseen viranomaisten kanssa.

Pavel Durov, perustaja ja toimitusjohtaja suositun viestisovellus Telegramin, pidätettiin Pariisissa viikonloppuna syytösten vuoksi, että hänen alustansa on käytetty laittomaan toimintaan, kuten huumekauppaan ja lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan kuvien jakamiseen.

Durov, joka syntyi Venäjällä, vietti suuren osan lapsuudestaan Italiassa ja on kansalainen Ranskassa, Venäjällä, St. Kitts- ja Nevis-saarilla sekä Yhdistyneissä arabiemiraateissa. Hänet otettiin kiinni Pariisin Le Bourgetin lentoasemalla Ranskassa lauantaina 24. elokuuta 2024 saapuessaan Azerbaidžanista.

Telegramin julkaiseman lausunnon mukaan yritys noudattaa EU:n lakeja ja sen sisällönvalvontakäytännöt täyttävät alan standardit ja paranevat jatkuvasti. Yritys lisäsi myös, että Durovilla “ei ole mitään salaamista ja hän matkustaa säännöllisesti Euroopassa.

Tässä ovat tiedot Telegramista, joka on Durovin pidätyksen keskiössä.

Telegram on sovellus, joka mahdollistaa yksittäiset keskustelut, ryhmäkeskustelut ja suuret “kanavat”, joilla käyttäjät voivat lähettää viestejä tilaajilleen. Toisin kuin kilpailijat kuten Metan WhatsApp, jonka ryhmäkeskustelut ovat rajoitettu 1 024 osallistujaan, Telegram tukee ryhmiä, joissa voi olla jopa 200 000 jäsentä. Tämä suuri kapasiteetti herättää asiantuntijoiden huolta siitä, kuinka helposti väärät tiedot voivat levitä.

Vaikka Telegram tarjoaa salauksen viestinnälle, se ei ole oletusarvoisesti päällä, mikä on yleinen väärinkäsitys. Käyttäjien on itse otettava salaus käyttöön keskusteluissaan, eikä se ole käytettävissä ryhmäkeskusteluissa. Tämä eroaa kilpailijoista kuten Signalista ja Facebook Messengeristä, joissa päästä-päähän-salaus on oletusarvoisesti käytössä kaikissa keskusteluissa.

Telegramin perustivat vuonna 2013 Pavel Durov ja hänen veljensä Nikolai. Telegramin mukaan Pavel Durov tarjoaa sovellukselle taloudellista ja ideologista tukea, kun taas Nikolai vastaa sen teknologisesta kehityksestä.

Ennen Telegramia Durov perusti VKontakten, Venäjän suurimman sosiaalisen verkoston. VKontakte sai kasvavaa painostusta Venäjän hallitukselta massiivisten demokratiaa puolustavien mielenosoitusten jälkeen Moskovassa loppuvuodesta 2011 ja vuonna 2012. Durov kertoi hallituksen painostaneen VKontaktea poistamaan venäläisten opposition aktivistien verkkoyhteisöjä ja myöhemmin pyytäneen käyttäjätietoja liittyen vuoden 2013 nousuun Ukrainassa, joka johti Kremlin myönteisen presidentin kaatumiseen.

Durov myi osuutensa VKontaktesta vuonna 2014 hallituksen painostuksen vuoksi ja jätti Venäjän. Nykyään Telegram toimii Dubain perustamalla toimistolla, jota Durov kuvasi “parhaaksi paikaksi neutraalille alustalle kuten meidän, jos haluamme varmistaa, että voimme suojella käyttäjiemme yksityisyyttä ja sananvapautta” huhtikuun haastattelussa konservatiivisen keskusteluohjelman juontaja Tucker Carlsonin kanssa.

Ranskalainen media on raportoinut, että Durov pidätettiin pidätysmääräyksellä, jossa väitetään hänen alustansa olevan mukana rahanpesussa, huumekaupassa ja muissa rikoksissa. Maanantai-iltapäivään mennessä häntä ei ollut syytetty, eikä tutkinnasta ollut saatavilla paljon tietoja.

Sunnuntai-iltana ranskalainen tutkintatuomari pidensi Durovin pidätysmääräystä, raportoi ranskalainen media maanantaina. Ranskan lain mukaan Durov voi olla pidätettynä kuulustelua varten enintään neljä päivää. Tämän jälkeen tuomareiden on päätettävä, syytetäänkö häntä vai vapautetaanko hänet.

Venäjällä Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov ei kommentoinut raportteja Durovin pidätyksestä Ranskassa.

“Emme vielä tiedä, mitä tarkalleen ottaen Durovia vastaan on esitetty syytöksiä,” Peskov sanoi maanantaina päivittäisessä tiedotustilaisuudessaan. “Emme ole saaneet asiasta virallisia lausuntoja.”

“Odotetaan, kunnes syytteet julkaistaan—jos ne julkaistaan,” Peskov lisäsi.

Venäjän hallituksen virkamiehet ovat ilmaisseet voimakasta vastustusta Durovin pidätykselle, ja jotkut ovat kutsuneet sitä poliittisesti motivoituneeksi ja todisteeksi lännen kaksoisstandardeista sananvapauden suhteen. Tämä reaktio on herättänyt huomiota Kremlin kriitikoiden keskuudessa, jotka muistuttavat, että vuonna 2018 Venäjän viranomaiset yrittivät estää Telegramin käytön mutta nostivat kiellon vuonna 2020.

Telegram CEO image
Telegramin toimitusjohtaja Pavel Durov pidätettiin Ranskassa 24. elokuuta, ja häntä syytetään alustan laittomista toiminnoista ja yhteistyöstä lainvalvontaviranomaisten kanssa kieltäytymisestä. Presidentti Emmanuel Macron vahvisti, että pidätys oli oikeudellinen asia eikä poliittinen, vapauden keskustelun ollessa käynnissä. Telegram on kiistänyt syytökset, korostaen sitoutumistaan käyttäjien yksityisyyden suojelemiseen ja avoimeen viestintään.

Elon Musk, X:n miljardööriomistaja, joka kutsuu itseään “sananvapauden absolutistiksi”, on ilmaissut tukensa Duroville ja julkaissut “#freePavel” pidätyksen jälkeen.

Durovin pidätyksen jälkeen Telegram julkaisi lausunnon, jossa se korosti noudattavansa EU:n sääntöjä ja että sen sisällönvalvonta on “alan standardien mukainen ja jatkuvasti parantuva.”

“On kohtuutonta väittää, että alusta tai sen omistaja olisi vastuussa alustan väärinkäytöstä,” Telegramin viesti sanoi. “Lähes miljardin globaalin käyttäjän kanssa Telegram on tärkeä viestintäväline ja tiedonlähde. Odotamme nopeaa ratkaisua ja seisomme käyttäjiemme rinnalla.”

Lännen hallitukset ovat usein kritisoineet Telegramia riittämättömästä sisällönvalvonnasta, mikä asiantuntijoiden mukaan tekee alustasta alttiin väärinkäytöksille, kuten rahanpesulle, huumekaupalle ja lasten hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin jakamiselle.

David Thiel, Stanfordin yliopiston tutkija Internet Observatoryssa, totesi, että Telegram on “vähemmän turvallinen ja löysempi politiikan ja laittoman sisällön havaitsemisen osalta” verrattuna muihin viestintäalustoihin. Hän lisäsi, että Telegram vaikuttaa olevan suurimmaksi osaksi vastaamaton lainvalvontaviranomaisille, kun taas WhatsApp on toimittanut yli 1,3 miljoonaa CyberTipline-raporttia vuonna 2023, kun taas Telegram ei ole toimittanut yhtään.

Vuonna 2022 Saksa määräsi Telegramin operaattoreille 5,125 miljoonan euron ($5 miljoonaa) sakon saksalaisten lakien noudattamatta jättämisestä. Liittovaltion oikeusvirasto totesi, että Telegram FZ-LLC ei ollut perustanut laillista mekanismia laittoman sisällön raportoimiseen tai nimennyt Saksassa virallista yhteyshenkilöä, mikä on vaatimuksena suurille online-alustoille.

Viime vuonna Brasilia keskeytti Telegramin toiminnan väliaikaisesti, koska se ei antanut tietoja uusnatsitoiminnasta, joka liittyi koulusurmien tutkintaan.

Telegram vastasi pidätykseen toistamalla, että se noudattaa EU:n sääntöjä ja että sen sisällönvalvonta on “alan standardien mukainen ja jatkuvasti parantuva.”

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment