Kolme oppositiopuoluetta julkistaa välikysymyksen Rydmania vastaan.

Kolme oppositiopuoluetta, Vihreä liitto, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit, esittivät tiistaina välikysymyksen talousministeri Wille Rydmania vastaan, kertoo YLE.

Kolme oppositiopuoluetta julkistaa välikysymyksen Rydmania vastaan.

(Mikko Stig – Lehtikuva)

Välikysymys liittyy siihen, miten ministeri on käyttäytynyt mediaa ja yksityishenkilöitä kohtaan, pyrkien selvittämään, pidetäänkö tällaista käytöstä hyväksyttävänä muiden puolueiden toimesta.

Taloustutkimuksessa kesäkuussa 2022 Helsingin Sanomissa julkaistun tutkimusartikkelin mukaan Rydmania syytettiin epäasianmukaisesta käytöksestä useiden tyttöjen ja nuorten naisten toimesta. Hän vastasi artikkeliin syyttämällä toimittajia törkeästä kunnianloukkauksesta ja henkilökohtaisen yksityisyyden loukkaamisesta poliisille tehtyyn valitukseen.

Syyttäjä yleinen ilmoitti aiemmin tänä kuukautena, että se on päättänyt olla nostamatta syytteitä toimittajia, naisia, jotka esittivät syytöksiä, tai Rydmania vastaan.

Rydman, joka on kiistänyt syytökset koko prosessin ajan, on ilmaissut tyytymättömyytensä siihen, ettei syytteitä nosteta, väittäen päätöksen perustuvan faktojen väärään tulkintaan.

Oppositionin välikysymys: Ministeri Rydmanin käytös tarkastelun alla

Timo Furuholm (LA) selvensi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Eduskuntatalossa tiistaina YLE:n mukaan: “Tämä välikysymys ei liity ministeri Rydmanin menneeseen epäasianmukaiseen käytökseen, vaan hänen toimintaansa ministerinä.” “Sen sijaan, että Rydman olisi ottanut vastuun käytöksestään, hän väitti tarinan olevan epätosi ja teki kunnianloukkaussyytöksen.”

Vihreät, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit viittasivat Rydmanin arvosteluun artikkelin takana olevia toimittajia kohtaan väittäen, että ministerien ei tulisi pyrkiä murentamaan yleistä luottamusta mediaan.

“Säädettäessä on ministerinä hän on toistuvasti hyökännyt mediaa ja naisia kohtaan, jotka kertoivat hänen käytöksestään,” sanoi Tytti Tuppurainen, Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Kolme oppositiopuoluetta perustelivat välikysymyksen ajoituksen viittaamalla siihen, että esitutkinta ja syytteen harkinta ovat päättyneet.

Prime Minister Petteri Orpo (NCP) ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (SFP) ovat myös korostaneet, että Rydman ei voi toimia ministerinä heidän puolueilleen. Adlercreutz sanoi myös, että Ruotsalainen kansanpuolue tukee Rydmania, koska välikysymys koskee hallituksen tulevaisuutta.

Perussuomalaiset nimittivät Rydmanin talousministeriksi heinäkuussa 2023, noin kuusi kuukautta sen jälkeen kun hän oli liittynyt puolueeseen eroamisensa jälkeen Kansallisen Kokoomuksen riveistä. Perussuomalaiset ovat korostaneet, ettei heidän tarvitse arvioida uudelleen hänen asemaansa, koska he ovat olleet tyytyväisiä hänen suoritukseensa ministerinä.

Eduskunta käsittelee välikysymystä tänään.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment