Mark Cavendish saavuttaa historiallisen 35. etappivoiton Ranskan ympäriajossa

Mark Cavendish teki historiaa Tour de Francessa, kun hänestä tuli kilpailun menestynein etappivoittaja, saavuttaen 35. voittonsa klassisella loppukirillä Saint-Vulbasissa.

Mark Cavendish wins stage five of this year’s Tour de France by crossing the finish line in impressive fashion.

Vaikka se ei ollut yhtä arvostettu kuin Champs Élysées, hetki Avenue des Bergeriesillä, kaupungissa joka tunnetaan paremmin boulodromestaan kuin loppukireistään, oli kohtalon täyttymys 39-vuotiaalle Man-saarelta kotoisin olevalle pyöräilijälle.

“Sinun täytyy antaa kaikkesi,” hän sanoi, “ja me teimme sen. Suunnittelimme jokaisen yksityiskohdan, joukkueen rakentamisesta varusteiden valintaan. Jokainen osa-alue oli räätälöity tätä päivää varten.”

Cavendish, joka taitavasti pujotteli kaaottisen joukon läpi ja ohitti Eddy Merckxin 34 etappivoiton ennätyksen, oli täysin eri pyöräilijä kuin se, joka viisi päivää aiemmin kamppaili ensimmäisen etapin läpi.

Mark Cavendish saavuttaa historiallisen 35. etappivoiton Ranskan ympäriajossa

“Tietää, kun kaikki sujuu hyvin ja joukkue toimii täydellisesti yhteen,” hän sanoi. “Kyse on enemmän uskosta ja luottamuksesta, ja tänään näit joukkueeni omistautumisen etapin loppupuoliskolla.”

Cavendishin paluut ovat legendaarisia, mutta tämä saattaa olla hänen suurin voittonsa vastoinkäymisistä, kun ottaa huomioon kamppailun lauantain etapilla Firenzestä Riminiin. “Minulla kestää yleensä päiviä päästä rytmiin,” Cavendish sanoi. “Olen tehnyt 15 Touria. En pidä huonoista päivistä enkä kärsimisestä, mutta tiedän, että se on vain mielessä. Jos puskee läpi, voi saada mahdollisuuden.

“Asioiden on mentävä täydellisesti kohdalleen. Tämä on Tour de France. Kukaan ei tunne oloaan tuoreeksi tässä kilpailussa. Se on sama kaikille.”

Ensimmäisellä loppukirietapilla, Torinossa maanantaina, hän jäi kaatumisen vuoksi viimeisten kolmen kilometrin aikana. Tällä kertaa kuitenkin kaikki sujui täydellisesti Cavendishin eduksi, ja sekä peloton että sää kaakkois-Ranskassa olivat hänen puolellaan.

Cavendishin Tunnerikas Voitto Ammattipyöräilyssä

Hän on yksi kovimmista ammattilaisista World Tour -pyöräilyssä, mutta samalla yksi tunteikkaimmista: peloton sprinteri, joka arvostaa suuresti lojaalisuutta, joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuutta. Cavendish on usein todennut, ettei hän ole ollut pakkomielteinen Merckxin ennätyksen rikkomisesta, mutta hänen kasvoillaan ja pelotonin kollegoiden kasvoilla nähty ilo paljasti totuuden.

“Haluan vain olla kaikkien kanssa,” hän sanoi voittonsa jälkeen, viitaten lukuisiin joukkuetovereihin, ystäviin ja avustajiin, jotka ovat tukeneet häntä hänen 15 Tour-esiintymisensä aikana.

  1. voittoa varten hän ja hänen Astana Qazaqstan -joukkueensa olivat täysin keskittyneitä viimeisten 40 km:n aikana, ohjaten häntä taitavasti loppuhetkiin. Kun matkaa oli jäljellä 24 km ja pinnat kuivuivat aiemman sateen jälkeen, hän ja hänen joukkuetoverinsa pysyivät itsepintaisesti tien oikealla puolella, ylläpitäen tasaista vauhtia, joka oli leimannut suurta osaa tapahtumaköyhästä etapista.

Mutta kun jäljellä oli 5 km, asiat menivät sekaviksi, kun Lotto Dstny -tiimi otti vetovastuun. Yhtäkkiä Cavendishin oli taisteltava saadakseen takaisin hyvän paikan. Odotuksista ja paineista huolimatta hän säilytti malttinsa ja navigoi tiensä eteen, ennen kuin vapautti sprinttinsä täydelliseen aikaan.

Kuten hän on aiemmin näyttänyt, hän sprinttaa yhtä menestyksekkäästi käyttämällä oveluutta, älyä ja kokemusta kuin luottaen tiimiinsä. Sopivasti, ennätyksellisen voiton kohdalla, tämä oli klassinen esimerkki näistä vaistoista.

Lopulta se näytti melkein helpolta. Jasper Philipsen, joka turhautti häntä viime vuonna Bordeaux’ssa, koki sen, mitä niin monet muut olivat kokeneet Tourilla, kun Manx-ohjus, pää alhaalla, kumartuneena ohjaustangon ylle, jätti hänet taakseen.

“Tiedät mitä sinun pitää tehdä,” Cavendish sanoi. “Tunnen loppuratkaisun, käyn sen läpi mielessäni. Pysyn rauhallisena, luotan poikiini ja tiedän, että minulla on paras mahdollisuus.”

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment