Uusi digitaalinen palvelu auton kierrätykseen on lanseerattu valtakunnallisesti Suomessa.

Tänään on DELV:in lanseerauspäivä, valtakunnallinen digitaalinen auton kierrätyspalvelu, joka lupaa mullistaa suomalaisten tapaa hävittää käytöstä poistettuja ajoneuvojaan.

Car recycling

Tämä innovatiivinen alusta pyrkii helpottamaan auton romutusta kuluttajille, parantamaan ajoneuvojen materiaalien kierrätystä ja uudelleenkäyttöä, tehostamaan tietojen keruuta ja vähentämään “kummitusautojen” määrää, jotka välttävät asianmukaista hävittämistä.Ensimmäistä kertaa auton omistajat ympäri Suomea voivat järjestää ajoneuvonsa romutuksen mukavasti kotoa käsin.

Muuttuva autokierrätys Suomessa

“Motoristit voivat nyt varmistaa autonsa asianmukaisen hävittämisen ja poistamisen rekisteristä ilman sohvalta nousemista. Palvelu integroi lähes 300 vastaanottopistettä maanlaajuisesti, ja koko prosessi, mukaan lukien romutustodistuksen myöntäminen, on täysin digitaalinen,” totesi Juha Kenraali, Suomen Autokierrätyksen toimitusjohtaja.

Also Read: Isännöitsijä Koulutus: Taitojen ja Tietojen Kehittäminen

Palvelu esiteltiin Suomen Autokierrätyksen ekosysteemiseminaarissa viime viikolla, joka kokoontui laajan joukon sidosryhmiä kierrätys- ja autoteollisuudesta sekä edustajia hallituksen ministeriöistä ja yliopistoista.

Vuosittain Suomessa romutetaan noin 70 000-80 000 autoa, mutta arviolta 30 000 ajoneuvoa jää tilittämättä. Nämä niin sanotut kummitusautot ovat merkittävä ongelma, usein hylättyinä metsiin tai purettu laittomasti, jossa niiden osat myydään kirjanpidon ulkopuolella tai autot itse viedään maasta rekisterissä ollessaan.

Kenraali painotti, “Tämä uusi palvelu pyrkii ratkaisemaan kummitusautojen ongelman tarjoamalla kätevän ja laillisen tavan hävittää ajoneuvot, varmistaen niiden asianmukaisen tilittämisen ja kierrätyksen.”

Suomen uusi auton kierrätyspalvelu on ensimmäinen laatuaan maailmanlaajuisesti, yhdistäen kuluttajat, kierrätysoperaattorit, vastaanottokeskukset, autonvalmistajat, maahantuojat, vakuutusyhtiöt ja viranomaiset yhdelle alustalle. Tämä aloite tulee ennen tulevaa ELV (End of Life Vehicle) -sääntelyä, joka asettaa tiukemmat kierrätysstandardit.

“Auton kierrätyspalvelu on keskeinen osa kiertotalousstrategiaamme ja merkittävä askel ilmastonmuutoksen torjunnassa. On ihailtavaa, että Suomi sopeutuu aktiivisesti tuleviin säädöksiin,” totesi Mika Nykänen, ympäristöministeriön valtiosihteeri ja ITS Finlandin puheenjohtaja.EU-säädökset edellyttävät, että vähintään 95% auton painosta on uudelleenkäytettävissä ja kierrätettävissä.

Uusi järjestelmä parantaa tietojen keruuta auton hävittämisestä, mikä helpottaa tehokkaampaa kierrätystä ja materiaalien uudelleenkäyttöä.”Tämän uuden järjestelmän avulla voimme kerätä kattavampia tietoja romutettujen autojen materiaaleista.

Nämä tiedot tukevat kestävän kehityksen raportointia ja tarjoavat markkinatietoja kierrätettyjen autonosien ja materiaalien saatavuudesta, edistäen näin kierrätysprosessin tehokkuutta,” selitti Kenraali.

Saara Reinimäki, liikenne- ja viestintäministeriön yksikön päällikkö, korosti uuden järjestelmän laajempia vaikutuksia, todeten: “Tietopohjaiset ratkaisut ovat olennaisia liikennejärjestelmien kestävyyden parantamisessa. Tämän monen sidosryhmän kierrätysjärjestelmän yhteentoimivuus tekee siitä merkittävän aloitteen, joka voi toimia mallina muille sektoreille.”

Suomen ollessa edelläkävijä innovatiivisella auton kierrätyspalvelullaan, se asettaa kestävyyden ja tehokkuuden mittapuun, osoittaen, miten teknologia voi vahvistaa ympäristönsuojelua ja resurssien hallintaa.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment