Rydman saa eduskunnan tuen, pitää pintansa median kritiikkiä vastaan.

Talousministeri Wille Rydman (PS) sai maanantaina edustajatoveriensa luottamuksen äänin 92 puolesta ja 76 vastaan. Rydman sai tukea kaikilta neljän hallituspuolueen jäseniltä lukuun ottamatta kahta: Kokoomus, Perussuomalaiset, Ruotsalainen kansanpuolue ja Kristillisdemokraatit. Eva Biaudet (RKP) ja Pihla Keto-Huovinen (Kok.) äänestivät tyhjää äänestyksessä, jonka vanhemmat ministerit kehystivät äänestykseksi hallituskoalition tulevaisuudesta.

Eduskunnan luottamusäänestys Wille Rydmanista median kritiikin ja syytösten keskellä. Oppositiolta haasteita ja hallituskoalition dynamiikkaa esillä."

Pääministeri Petteri Orpo (Kok.) oli esimerkiksi todennut, että edustajat äänestäisivät käytännössä hallituksen politiikasta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kertoi Helsingin Sanomille maanantaina, että ryhmä odottaa selitystä tyhjille äänille sekä Kokoomukselta että Ruotsalaiselta kansanpuolueelta.

Rydman Saa Eduskunnan Luottamuksen Kiistan ja Mediakritiikin Keskellä

Nämä ryhmät itse pohtivat, mihin toimiin äänestykset johtavat. Ja me pohdimme, mitä tehdä sen perusteella,” hän sanoi äänestyksen jälkeen. Vihreä liitto, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit esittivät epäluottamuslauseen viime viikolla. Oppositiopuolueet väittivät, että Rydman on käyttänyt asemaansa hallituksen jäsenenä hyökätäkseen mediaa ja naisia vastaan, jotka esittivät syytöksiä hänen käytöksestään kaksi vuotta sitten Helsingin Sanomissa julkaistussa artikkelissa.

Useat tytöt ja naiset syyttivät artikkelissa kansanedustajaa poliittisen asemansa käyttämisestä heidän seuransa hakemiseen. Rydman on kiistänyt syytökset ja tehnyt rikosilmoituksen syyttäen sekä toimittajia että naisia kunnianloukkauksesta ja yksityisyyden loukkaamisesta. Esitutkinnan tulosten analysoinnin jälkeen valtakunnansyyttäjä totesi aiemmin tässä kuussa, ettei ole perusteita syyttää toimittajia, naisia tai Rydmania.

Rydman ilmoitti eilen aikovansa jatkaa lehden arvostelemista ja toisti väitteensä, että artikkelin “keskeiset osat” eivät perustu tosiasioihin.

“Vielä tänäkin vuonna, viime viikkoina, he ovat puolustaneet tätä kunnianloukkausartikkelia, joka ei perustu tosiasioihin. Tällainen käytös ansaitsee ehdottomasti kritiikkiä myös tulevaisuudessa,” hän sanoi Helsingin Sanomien mukaan. “Vielä terävämpi ja ankarampi kritiikki olisi ollut perusteltua, kun otetaan huomioon väitteiden vakavuus ja virheellisyys.”

Vihreä liitto, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit väittivät viime viikolla, että hänen vastauksensa artikkeliin ei ole ministerin arvolle sopivaa. “Rydman on yrittänyt vakavasti heikentää luottamusta mediaan välttääkseen vastuuta omista teoistaan,” Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen totesi eduskuntatalossa pidetyssä yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

“Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne väitti eilen, että luottamusäänestys laskee ministerien hyväksyttävän käytöksen rimaa ‘historiallisella ja vaarallisella’ tavalla. Hän ilmaisi myös tyytymättömyytensä siihen, miten hallitus kehysti välikysymyksen koskemaan koko hallituskoalitiota. ‘Tämä oli äänestys yksittäisestä ministeristä, joka muutettiin koko hallitusta koskevaksi kysymykseksi sisäisellä hallitussopimuksella. Ja olen varma, että Perussuomalaiset sanelivat sen,’ hän sanoi Helsingin Sanomille.

Opposition kansanedustajat kiinnittivät myös huomiota Orpon ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin (RKP) arvioihin. Sekä Orpo että Adlercreutz ovat todenneet, että Rydman ei olisi pätevä toimimaan ministerinä heidän puolueissaan. Hallituksella ei voi olla ‘toisen luokan ministereitä,’ joilla on vähemmän luottamusta kuin heidän kollegoillaan, korosti Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

‘Politiikassa sinulla joko on tai ei ole jonkun luottamus. Ei ole olemassa kevyttä luottamusta,’ hän sanoi Helsingin Sanomien mukaan eduskuntakeskustelussa ennen luottamusäänestystä.”

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment