Uruguay murskaa Bolivian 5-0 Copa Americassa; Núñez tekee maalin seitsemännessä peräkkäisessä ottelussa

EAST RUTHERFORD, N.J. (AP) — Darwin Núñez ja hänen uruguaylaiset joukkuetoverinsa murtautuivat helposti Bolivian puolustuksen läpi, tehden siitä harjoituspelin näköisen.

Uruguay murskaa Bolivian 5-0 Copa Americassa;

Núñez teki maalin seitsemännessä peräkkäisessä kansainvälisessä ottelussaan, johdattaen Uruguayn 5-0 voittoon torstai-iltana, mikä vei Uruguayn Copa American puolivälierän kynnykselle.”

On vielä useita tärkeitä askeleita otettavana ennen kuin voimme olla varmoja, että Uruguay voi saavuttaa tason, jonka kuvittelemme sen yksilöllisillä taidoilla,” sanoi Uruguayn valmentaja Marcelo Bielsa. “Olisi virheellistä tehdä johtopäätöksiä nyt.”

Facundo Pellistri avasi maalitilin Uruguaylle kahdeksannella minuutilla, ja Núñez lisäsi johtoa 21. minuutilla kymmenennellä maalillaan seitsemässä viime ottelussa Uruguayn puolesta, ja yhteensä 13. maalillaan 25 ottelussa.

Uruguay murskaa Bolivian 5-0 voitolla Copa Americassa

Maximiliano Araújo teki turnauksen toisen maalinsa 77. minuutilla, ja Federico Valverde (81. minuutti) ja Rodrigo Bentancur (89. minuutti) lisäsivät maaleja, mikä merkitsi Uruguayn ensimmäistä viiden maalin ottelua sitten kesäkuun 2022 ystävyysottelun, jossa se voitti Panaman 5-0.

”Meidän on jatkettava korkealla intensiteetillä ja jatkuvalla ponnistuksella vastustajan murskaamiseksi,” sanoi Pellistri.

Uruguay, joka tavoittelee ennätyksellistä 16. Copa America -titteliään, on 2-0 kuudella pisteellä ja plus-seitsemän maalin erolla. He etenisivät vähintään tasapelillä maanantaina Yhdysvaltoja vastaan Kansas Cityssä, Missourissa, tai ehkä jopa tappiolla. Yhdysvalloilla on kolme pistettä ja plus-yksi maalin ero, ja Panamalla on kolme pistettä ja miinus-yksi ero.

Bolivia on hävinnyt 14 peräkkäistä Copa America -ottelua vuodesta 2015 lähtien ja sillä on vain yksi voitto viimeisistä 32 ottelustaan. Ilman pisteitä ja miinus-seitsemän maalin erolla, sen etenemismahdollisuudet ovat lähes olemattomat, kun se kohtaa Panaman maanantaina Orlandossa, Floridassa. Bolivia on todennäköisesti putoamassa alkulohkossa neljättä kertaa peräkkäin.“Tämä on turnauksen kolmanneksi nuorin joukkue,” sanoi Bolivian valmentaja Antônio Carlos Zago. ”Meidän on luotettava prosessiin ja jatkettava työskentelyä. Muutkin maajoukkueet ovat käyneet tämän läpi. Meidän on kestettävä se ja annettava pelaajien kehittyä.”

MetLife Stadiumin yläkatsomo oli lähes tyhjä, ja vuoden 2026 MM-finaalin paikalle saapui vain 48 033 katsojaa. Kaksi päivää aiemmin Lionel Messi ja Argentiina olivat vetäneet loppuunmyydyn yleisön, 81 106 katsojaa, 1-0 voitossaan Chileä vastaan.Bolivia teki kuusi muutosta avausottelun 2-0 tappiosta Yhdysvalloille, ja Uruguay otti nopeasti johdon.

Nicolás de la Cruz antoi pitkän vapaapotkun laidalta, ja Ronald Araújo hyppäsi Luis Haquinin yli puskien pallon keskelle. Mathías Olivera ei yltänyt siihen, mutta pallo kimposi, ja Pellistri puski sen sisään tehden toisen maajoukkuemaalinsa.

Núñez, joka laukoi seitsemän kertaa ensimmäisellä puoliajalla, teki maalin Maximiliano Araújon täydellisesti painotetusta syötöstä nopeassa vastahyökkäyksessä.

Maximiliano Araújo teki 3-0 kolmannella maajoukkuemaalillaan, kun de la Cruz syötti hänelle Bolivian menetettyä pallon keskikentällä. Valverde teki seitsemännen maalinsa vaihdettuaan syöttöjä Pellistrin kanssa, ja Bentancur puski Giorgian de Arrascaetan vapaapotkun sisään tehden toisen maajoukkuemaalinsa, kolme minuuttia kentälle tulonsa jälkeen.