Viisi ruokaa, joita tulee välttää, jos sinulla on PCOS: Ravitsemusterapeutin suositukset

Tässä on viiden ruokatuotteen lista, joita meidän tulisi välttää PCOS-oireiden paremman hallinnan saavuttamiseksi, maitotuotteista prosessoituun ruokaan.

Viisi ruokaa, joita tulee välttää, jos sinulla on PCOS: Ravitsemusterapeutin suositukset

PCOS on tila, jossa munasarjat tuottavat epänormaalin suuren määrän Androgeenia, mikä johtaa kystien muodostumiseen munasarjoihin. Kuukautisten epäsäännöllisyys, aknen muodostuminen, lihavuus ja mielialan vaihtelut ovat joitakin PCOS:n oireita. PCOS:ssa tiettyjen ruokatuotteiden välttäminen voi auttaa hallitsemaan oireita. “Tämä elämäntapa ei todellisuudessa ole niin rajoittava kuin se saattaa vaikuttaa, varsinkin ruoan suhteen. Näet ruokavaliosuunnitelmasta, että voimme edelleen nauttia aterioista, joista pidämme… vain vaihtamalla ainesosat, jotka saattavat laukaista oireemme PCOS-yhteensopiviin vaihtoehtoihin,” kirjoitti ravitsemusterapeutti Tallene Hacatoryan. Tässä on muutamia ruokatuotteita, joita meidän tulisi välttää.

Also Read: Kauneus ja terveys: Sinun terveellisen elämäsi vartija!

Anna näiden viiden ruoan nimi ja tiedot

Tässä ovat viisi ruokatuotetta, joita suositellaan vältettäväksi PCOS-oireiden hallinnassa:

  1. Maitotuotteet: Maitotuotteet kuten maito, juusto ja jogurtti voivat sisältää korkeita hormoneja ja edistää hormonaalista epätasapainoa, mikä voi pahentaa PCOS-oireita. Valitse vaihtoehtoisia maitotuotteita, kuten mantelimaitoa, kookosjogurttia tai soijapohjaisia tuotteita.
  2. Prosessoidut ruoat: Prosessoidut ruoat ovat usein runsaasti jalostettuja sokeria, epäterveellisiä rasvoja ja lisäaineita, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta ja insuliiniresistenssiä, jotka molemmat liittyvät PCOS:iin. Vältä ruokia, kuten pakattuja välipaloja, sokerisia viljavalmisteita ja pikaruokaa.
  3. Sokeriset ruoat ja juomat: Runsaasti sokeria sisältävät ruoat ja juomat voivat aiheuttaa verensokerin nopeita nousuja, johtaen insuliiniresistenssiin ja painonnousuun, jotka ovat yleisiä PCOS:ssa. Rajoita karkkeja, virvoitusjuomia, jälkiruokia ja makeutettuja juomia.
  4. Korkean glykeemisen indeksin hiilihydraatit: Korkean glykeemisen indeksin ruoat, kuten valkoinen leipä, valkoinen riisi ja sokeriset välipalat, voivat aiheuttaa nopeita verensokerin nousuja. Valitse sen sijaan täysjyväviljaa, kuten tummaa riisiä, kvinoaa ja täysjyväviljatuotteita, jotka auttavat stabiloimaan verensokeritasoja.
  5. Transrasvat: Transrasvoja löytyy monista prosessoiduista ja paistetuista ruoista, kuten ranskalaisista, paistetusta kanasta ja pakatuista välipaloista. Ne voivat lisätä tulehdusta ja edistää insuliiniresistenssiä, mikä tekee niistä haitallisia PCOS:sta kärsiville. Valitse terveellisempiä rasvoja, kuten avokadoa, pähkinöitä ja oliiviöljyä.

Näiden ruokatuotteiden välttäminen ja tasapainoisen ruokavalion noudattaminen, joka on runsas kokonaisista ruoista, hedelmistä, vihanneksista, vähärasvaisista proteiineista ja terveellisistä rasvoista, voi auttaa hallitsemaan PCOS-oireita tehokkaasti.

Hanki lisää uusimpia päivityksiä ja seuraa sitten Facebook-sivua

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment