Sabres valitsee Heleniuksen NHL Draftin 14. valinnalla

Keskushyökkääjä teki menneellä kaudella neljänneksi eniten pisteitä alle 18-vuotiaana Liigan historiassa.

Heleniuksen valinta ja arviot NHL Draftissa

Buffalo Sabres on valinnut keskushyökkääjä Konsta Heleniuksen 14. varausvuorollaan vuoden 2024 NHL Draftissa.

Ylojärveltä kotoisin oleva, 180 senttimetriä pitkä ja 86 kiloa painava Helenius teki 36 pistettä (14+22) 51 ottelussa Suomen pääsarjassa (Liiga) ollessaan lainalla Mikkelin Jukureissa. Hänen 36 pistettään olivat neljänneksi eniten yhden kauden aikana alle 18-vuotiaalta pelaajalta Liigan historiassa, vain nykyisten NHL-hyökkääjien Aleksander Barkovin (48), Mikael Granlundin (40) ja Kaapo Kakon (38) jälkeen. Heleniuksen uran 47 pistettä ovat toiseksi eniten kaikkien aikojen listalla Liigassa alle 18-vuotiaana, vain Barkovin perässä.

Read More: Kuinka seurata 2024 NHL Draftia: Huippulupaukset, päivämäärät ja lisää

Helenius edusti myös Suomea toukokuun IIHF:n maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka alkoivat päivää ennen hänen 18-vuotispäiväänsä. Hän kirjautti neljässä ottelussa yhden syöttöpisteen ja plus-2 teholukeman turnauksen nuorimpana pelaajana.

Heleniuksen valinta ja arviot NHL Draftissa

NHL Central Scouting Services, joka sijoitti Heleniuksen draftissa kolmanneksi kansainvälisten hyökkääjien joukossa, tarjosi seuraavan kuvauksen pelaajasta: “Pelaa kypsää peliä eikä väisty fyysisistä tilanteista koostaan huolimatta. Ainutlaatuinen luistelija, joka on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Erinomainen pelin lukutaito. Hänen syöttö- ja pelintekotaitonsa ovat upeita. Hän on vasta 17-vuotias, mutta on jo avainpelaaja ammattilaistasolla Suomessa. Hän pelasi Suomen ensimmäisen tai toisen ketjun keskushyökkääjänä Nuorten MM-kisoissa osoittaen taitojaan 19-vuotiaita vastaan. Luotettava ja vankka pelaaja, jolla on laaja työkalupakki.”

NHL.comin Mike Morreale ennusti Heleniuksen valinnan Buffaloon 11. varausvuorolla aikaisemmassa mock draftissaan tässä kuussa.

“Hän on nopea, taitava pelaaja”, Morreale kertoi Sabres.comille. “Hän on todella älykäs kaukalossa. Tykkään myös siitä, että vaikka hän pelasi vanhempia vastaan, hän osoitti paljon rauhallisuutta siinä, missä hänen pitäisi mennä ja mitä hänen pitäisi tehdä tietyissä tilanteissa.

Buffalon varaustilanne ja päivä 2 valinnat

Buffalo Sabres osallistui draftiin yhdeksällä varausvuorolla suoritettuaan kaupan San Jose Sharksin kanssa torstaina. Buffalo hankki 14. varausvuoron sekä toisen kierroksen varausvuoron (42. varausvuoro) vaihdossa 11. varausvuoroon.

Buffalon päivä 2 varaukset ovat seuraavat:

KierrosVarausnumero
242. (New Jerseyn kautta, San Joselta)
243.
376.
4108.
4109. (Philadelphian kautta)
5161. (Floridan kautta)
6172.
7204.

Tämä versio tarjoaa tekstin uudelleenkirjoituksen ja suomenkielisen käännöksen sekä taulukkomuodon selkeyden parantamiseksi.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment