SpaceX saattaa pelastaa loukkaantuneet astronautit, jos Boeingin Starlineria ei voida korjata

Elon Muskin SpaceXia saatetaan pyytää pelastamaan kaksi astronauttia, jotka ovat jumissa Kansainvälisellä avaruusasemalla (ISS) sen jälkeen kun heidän Boeing Starliner -avaruusaluksensa kärsi vakavista heliumvuodoista. Astronautit Butch Wilmore ja Sunita Williams, jotka lähtivät matkaan Starlinerilla 5. kesäkuuta, olivat alun perin suunnitelleet palaavansa yhdeksän päivän jälkeen. Kuitenkin jatkuvat ongelmat aluksessa ovat jättäneet heidän paluunsa epävarmaksi, mikä on saanut Nasan hakemaan pikaisesti ratkaisua tilanteeseen.

SpaceX saattaa pelastaa loukkaantuneet astronautit, jos Boeingin Starlineria ei voida korjata

Vaikka NASA ja Boeing ovat ilmaisseet luottamuksensa siihen, että Starliner korjataan ajoissa astronauttien paluuta varten, SpaceXin Crew Dragon on mahdollinen vaihtoehto tarvittaessa. Crew Dragon, joka kuljetti onnistuneesti neljä astronauttia ISS:lle maaliskuussa, voi hätätilanteessa majoittaa lisämatkustajia, kertoo New York Postin raportti.
Vaikka SpaceXin pelastustehtävälle onkin potentiaalia, Illinoisin Urbana-Champaignin yliopiston ilmailu- ja avaruustekniikan professori Michael Lembeck uskoo, että SpaceXin väliintuloa tarvitaan harvoin. “Meidän pitäisi nähdä suuri ongelma ilmestyvän seuraavan parin päivän aikana, jotta tällaiseen reaktioon olisi tarvetta”, Lembeck totesi NY Postille.

Boeingin Starliner, joka on yhä kiinnitetty ISS:ään, käy läpi perusteellisia tarkastuksia heliumvuodon syiden selvittämiseksi ja korjaamiseksi. Paluulennoissa tapahtunut viivästys antaa insinööreille enemmän aikaa tutkia ongelmaa ja varmistaa aluksen valmius tulevia tehtäviä varten.

New Yorkin yliopiston ilmailu- ja avaruustekniikan professori Katsuo Kurabayashi korosti tarpeellisen ajan ottamisen tärkeyttä Starlinerin turvallisen paluumatkan varmistamiseksi. Hän huomautti tilanteen olevan muuttuva ja että seuraavat päivitykset Nasalta ovat ratkaisevia ratkaisun määrittämisessä.
Viimeksi Nasan astronautti tarvitsi apua palatessaan maahan vuonna 2022, kun Venäjän Sojuz-kapseli kärsi vuodosta. Vaikka SpaceX harkittiin tuolloin tehtävään, astronautti palasi lopulta vasta avatulla tyhjällä Sojuz-kapselilla.

Nasa ja Boeing työskentelevät ahkerasti varmistaakseen Wilmoren ja Williamsin turvallisen paluun, ja SpaceX on valmiina avustamaan tarvittaessa.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment