Suomalaisten tyytymättömyys hallitukseen kasvaa

Helsingin Sanomien tekemä kysely paljasti, että lähes puolet suomalaisista, 45 prosenttia, on tyytymätön pääministeri Petteri Orpon (KOK) hallitukseen. Viimeisten kuuden kuukauden aikana tyytymättömyys on noussut 10 prosenttiyksikköä. Samanaikaisesti tyytyväisten osuus on pysynyt lähes ennallaan, nousten vain hieman 31 prosentista 33 prosenttiin.

Suomalaisten tyytymättömyys hallitukseen kasvaa
Image-helsinkitimes.fi

Pääministeri Petteri Orpon kannatus suomalaisten keskuudessa jatkaa laskuaan, sillä vain 32 prosenttia ilmoitti olevansa tyytyväinen ja 47 prosenttia tyytymätön hänen toimintaansa pääministerinä.

Hallituksen tuki on kasvanut Kansallisen Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa, jotka ovat hallituskoalition kaksi pääpuoluetta. Noin 80 prosenttia Kansallisen Kokoomuksen kannattajista ja 70 prosenttia Perussuomalaisten kannattajista hyväksyy nyt hallituksen toiminnan, mikä merkitsee 20 prosenttiyksikön nousua kuuden kuukauden takaisesta.

Sen sijaan Kristillisdemokraattien ja Ruotsalaisen kansanpuolueen kannatus ei ole parantunut omien kannattajiensa keskuudessa tämän vuoden alusta lähtien. 60 prosenttia Kristillisdemokraattien kannattajista arvioi puolueensa suoriutuneen kohtalaisesti tai erittäin hyvin, mikä on lasku 10 prosenttiyksikköä, kun taas 40 prosenttia Ruotsalaisen kansanpuolueen kannattajista piti tilannetta samanlaisena kuin edellisessä kyselyssä.

Kyselyyn vastanneilta kysyttiin myös mielipidettä tietyiden ministerien työsuorituksesta.

Alao Read: Justin Bieber on saapunut Intiaan esiintymistä varten; hänen palkkionsa on suurempi kuin Rihannan.

Yli puolet vastaajista ilmaisi tyytymättömyytensä valtiovarainministeri Riikka Purralla (PS), elinkeinoministeri Wille Rydmanilla (PS) ja sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusolla (PS). Vain 14 prosenttia arvioi Juuson suoriutuneen tehtävistään kohtalaisesti tai erittäin hyvin, kun taas Rydmanin osalta vastaava luku oli 15 prosenttia.

Perussuomalaisten kannattajat jatkavat ministeriensä tukemista vahvasti, joista 66 prosenttia on tyytyväisiä Purraan, 50 prosenttia Rydmaniin ja 38 prosenttia Juusoon.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (KOK) ja ulkoministeri Elina Valtonen (KOK) saivat korkeimmat hyväksyntäarviot kyselyssä, vastaavasti 51 prosenttia ja 43 prosenttia.Presidentti Alexander Stubb sai positiivista palautetta noin kahdelta kolmasosalta vastaajista, mikä on merkittävä ero hänen edeltäjäänsä, presidentti Sauli Niinistöön, verrattuna. Tämä kysely oli ensimmäinen sarjassa, joka mittaa kansalaisten tyytyväisyyttä presidentti Stubbiin.

Verian toteuttamaan kyselyyn osallistui 1 120 verkkohaastattelua 19.–24. kesäkuuta. Tulosten virhemarginaali on alle kolme prosenttiyksikköä.

Sharing Is Caring:

Olen Arman, olen ollut mukana bloggaamisessa pitkään, ja olen finland2dayn päätoimittaja. Olen omistaja, kirjoittaja ja an1.

Leave a Comment